Elf weken na de historische prestatie van Epke Zonderland is een schitterend boek onder de titel ‘Gouden Epke’ verschenen. Het boek legt een van de hoogtepunten van de Olympische Spelen in Londen 2012 vast in beeld en tekst.

Frans Wolfkamp heeft de sportfotograaf Klaas Jan van der Weij en de sportjournalist John Volkers bereid gevonden dit bijzondere boek te realiseren.

De beelden laten op artistieke en turntechnische wijze de 48 seconden durende rekstokoefening zien de de teksten zijn een neerslag van de euforie bij de officials, bestuurders, journalistiek en vele anderen. Tevens worden interessante feiten over de Olympische Spelen van Londen 2012 vermeld.

Het boek ‘Gouden Epke’ wordt in een gelimiteerde oplage gedrukt en refereert aan de hoogste score die ooit op een olympisch turntoernooi is behaald, namelijk 16.533.

Omdat het boek de beleving van een kunstwerk heeft zal elk exemplaar met de hand worden genummerd. Hierdoor krijgt het boek een extra toegevoegde waarde. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Music in Me (Music in the Middle East) die zich inzet om kinderen en jongeren in het Midden Oosten middels muziek te verbroederen.

Music in Me biedt de gelegenheid om een speciale genummerde en door Epke gesigneerde editie te verkrijgen.

  • Gouden Epke London 2012 Olympic Games Tekst en fotoboek
  • Redactie Frans Wolfkamp
  • Vormgeving Richard van der Horst
  • Fotografie Klaas Jan van der Weij